Erfaringer med Alliko Multi Plus Bolus


"Jeg bruger Alliko Multi Plus Bolus baseret på mælkekontrollen. 80% af alle køer går ned i celletal fra millionærer. Celletallet er nu standard i gruppen til bonus-mælkeprisen, og det vil jeg gerne. Nogle gange virker en bolus ikke, men så er koen kronisk. Jeg tror, at bolusen er lidt dyrt, men den arbejder virkelig meget nemt. Der er mindre risiko og med penicillin skal du holde mælken i mindst 5 dage. Nu er det ikke tilfældet, produktet har ingen ventetid for mælk og kød, hvilket er godt. "


Breumgaard, Danmark (Morten Bang Pedersen)


 Erfaringer med Alliko's produkter

Erfaringer med Alliko Natura Bolus


Hos gårdejer Gert Gunnersen Jensen som driver en økologisk ejendom i det nordjyske, har man opnået et rigtigt, godt resultat ved anvendelse af Alliko Natura Bolus. På spørgsmålet om, hvordan Alliko Natura Bolus anvendes svarer fodermester Anders:

”Vi bruger konsekvent Alliko Natura Bolus til alle vore kvier. Primært for at holde celletallet så langt nede som muligt. Samtidigt har vi kunnet konstatere at kvierne har meget, lettere ved at føde selv store kalve, børen er ikke det store problem, her må denne bolus ligeledes være god.

Alliko Natura Bolus er lette at give, de virker meget hurtigt, efter 10 til 12 timer kan vi se og konstatere, ved hjælp af CMT test, at virkningen er som vi kan ønske.

Anders fortsætter: Produktet er godt til ungdyr, men har ikke helt den samme virkning blandt de ældre dyr. Der kan være nogle, det hjælper på, men ca. 20% giver ikke noget forbedret resultat. Højstsandsynlig har de køer hvor vi ikke ser en fremgang allerede en historie.

Erfaringer med Alliko Mælk Start Bolus


"For 4 år siden brugte jeg kun calcium for at starte køerne godt op, men søgte bare et produkt med fosfor i det. Foruden calcium er fosfor meget godt for køer. Jeg synes endda, at det er meget vigtigere for koen end de fleste mennesker tror. Jeg tror, at Alliko Mælk Start Bolus er nem at bruge og helt med den medfølgende føder, da dette er ideelt med det mindre hoved til Jersey køer. "


Pedersminde Dansk Jersey, Danmark (Jacob Nielsen)